Združenje laboratorijske zobne protetike Slovenije

Novice


Arhiv: Evropski dan zobnih tehnikov – 1. junij

Na letni skupščini - AGM FEPPD leta 2017 v Bruslju je bil sprejet predlog na pobudo slovenskega Združenja Laboratorijske zobne protetike Slovenije prvi EU dan zobnih tehnikov 1. junij 2018 - EU Dental Technician Day (EDTD).

https://www.european-dental-technicians-day.com/

 V Sloveniji bodo na ta dan pripravili določene aktivnosti vsi poklici, ki delujejo na področju laboratorijske zobne protetike in sicer: zobotehniki, inženirji zobne protetike in diplomirani laboratorijski zobni protetiki.

EVROPSKO ZDRUŽENJE LASTNIKOV ZOBNIH LABORATORIJEV - FEPPD

 

Evropsko združenje lastnikov zobotehničnih laboratorijev - Fédération Européenne des Patrons Prothésistes Dentaires - FEPPD je s sedežem združenja v Bruslju v Belgiji že 65 let edina evropska organizacija, ki zastopa interese 40.000 zobnih laboratorijev in 210.000 zobnih tehnikov na Evropski ravni.

http://www.feppd.eu/

 

 

ZDRUŽENJE LABORATORIJSKE ZOBNE PROTETIKE SLOVENIJE - ZLZPS

Združenje laboratorijske zobne protetike Slovenije je članica FEPPD od leta 2005 od sprejema v članstvo na letni skupščini AGM v Torinu v Italiji. Združenje laboratorijske zobne protetike Slovenije deluje že 18 let in je interesno združevanje gospodarskih subjektov in samostojnih zdravstvenih delavcev, ki delujejo na področju laboratorijske zobno protetične dejavnosti v Republiki Sloveniji. Združenje si prizadeva  pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije, v dialogu z Ministrstvom za zdravstvo in drugimi pravnimi in državnimi institucijami za uvajanje pozitivne zakonodaje na področju izvajalcev Laboratorijske zobne protetike, ureditev poslovanja zobnih laboratorijev skladno s sodobnimi standardi in opredelitev izvajanja procesov v tej dejavnosti.

https://zobotehniki.gzs.si/vsebina/FEPPD

 

Evropski dan zobnih tehnikov – 1. junij - tekst za objavo

 

Fotogalerija